Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Nőnapról férfiként, avagy mit tehetnénk a nők egyenlő jogaiért

2018. március 07. - Béres András

 

virag.jpg  Ma van a Nemzetközi Nőnap 

Ilyenkor szoktak a férfiak hirtelen észbe kapva átadni egy szál virágot közeli hölgyismerőseiknek. Zoltán nevű barátaikat meghívják egy sörre. Aztán megnyugodnak, hogy ők minden tőlük telhetőt megtettek, és a dolgok épp úgy mennek tovább mint addig.  

Ritkán jut eszünkbe, hogy hány területen vannak még mindig hátrányban a nők. Férfiként mennyivel könnyebb érvényesülni, több pénzt keresni. Azon sem gondolkodunk el, hogy mi mit tehetnénk az igazságtalanságok csökkentéséért. Pedig teendő van bőven:

 

  • Ma a magyar nők, ugyanazért a munkáért átlagosan 20%-kal kevesebb pénzt kapnak, mint férfitársaik. 

  • Durván működik az úgynevezett üvegplafon, középvezetőnél magasabb beosztásba sokkal ritkábban kerülnek nők, mint férfiak, pedig sok nő alkalmas(abb) lenne ilyen feladatra és sokkal több nő rendelkezik felsőfokú végzettséggel, mint férfi. Ma Magyarországon csak elvétve találunk női csúcsvezetőket a gazdasági életben és a politikában. Jelenleg egyetlen női miniszterünk sincs, miközben a nálunk sokkal sikeresebb skandináv országokban a gazdasági és politikai vezetésben arányos a nemek képviselete.                               uvegplafon.jpg
  • Még mindig rengeteg nő áldozata a családon belüli erőszaknak, és nem kapnak megfelelő segítséget a társadalomtól és a hatóságoktól. Csaknem kivétel nélkül az áldozatot teszik felelőssé a bántalmazó erőszakos viselkedéséért, A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent. MINDEN ÖTÖDIK nőt rendszeresen bántalmaz férje vagy partnere.  Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli.                                      nema_tanuk.JPG
  • A nők jogaiért küzdő civil szervezetek minimális összegből gazdálkodnak. Az egyik legismertebb szervezet a NANE, 2016-ban  összesen 18 millió forintos bevételből működött. Az állam alig támogatja ezeket a szervezeteket, miközben milliárdok mennek el, mondjuk lówellnessre vagy határon túli focisták támogatására.

Nyilvánvalónak tűnik, hogy egy szál virággal nem oldható meg a probléma.

Mit tehet, aki TÉNYLEG tenni akar a nőkért?

Íme, néhány tipp:

  • Ha sok információ újnak tűnik, ossza meg a cikket legalább egy ismerősével!
  • Kevés pénzből lehetetlen országosan segíteni a bajba jutott nőket. Aki teheti önkéntes munkával, pénzadománnyal, az SZJA 1%-nak felajánlásával támogasson a nők egyenlő jogaiért küzdő szervezetet!
  • Évente egyszer, jöjjön el egy demonstrációra, mondjuk a Néma Tanúk Felvonulására, annak érdekében, hogy a mindenkori hatalom érezze a helyzet súlyosságát és lássa az ügy társadalmi támogatottságát! 
  • Az esélyegyenlőséget ki is kell harcolni! Ezért fontos, hogy kiálljunk, ha a nőket hátrányos nemi megkülönböztetés éri, ne fogadjuk el a bántalmazási és erőszakos ügyekben az áldozathibáztatást!
  • Végül egy aktuális politikai teendő. A jelenlegi kormány nem akarja ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, az Európa Tanács Egyezményét a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról. Az elmúlt 8 évben megszokottá váltak a nőket sértő kijelentések a Parlamentben és a közéletben. Szóval, itt az ideje a szemléletváltozásnak. Jönnek a választások, a sok szempont közé vegyenek fel még egyet: olyan jelöltekre és pártokra szavazzunk, akik kiállnak a nők jogaiért, elhatárolódnak a szexista kijelentésektől és lehetőleg nemi kvótát alkalmazva biztosítják mindkét nem arányos képviseletét a pártvezetésben. 

kormanyok.jpg

Ugye a kép nyilvánvalóvá tette, hogy Svédország az esélyegyenlőség területén is jobban teljesít?

Tegyünk azért, hogy Magyarországon se csak üres gesztus legyen az édesanyáinknak, kedvesünknek és lányainknak adott nőnapi virág!

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr6313722944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.08. 21:58:33

"Ma van a Nemzetközi Nőnap

Ilyenkor szoktak a férfiak hirtelen észbe kapva átadni egy szál virágot közeli hölgyismerőseiknek. Zoltán nevű barátaikat meghívják egy sörre. Aztán megnyugodnak, hogy ők minden tőlük telhetőt megtettek, és a dolgok épp úgy mennek tovább mint addig.

Ritkán jut eszünkbe, hogy hány területen vannak még mindig hátrányban a nők. Férfiként mennyivel könnyebb érvényesülni, több pénzt keresni. Azon sem gondolkodunk el, hogy mi mit tehetnénk az igazságtalanságok csökkentéséért. Pedig teendő van bőven:"

Szerintem meg aki ilyet ír az lenézi a férfiakat, mocskolja, vádolja, hibáztatja és bűnösnek állítja be a férfiakat, valami tündibündi mesefilmnek képzeli a férfiak mindennapjait.

erkölcsi hulla 2018.03.08. 22:00:16

Nyaljuk ki még jobban a nők seggét, alázkodjunk vonyítva a lábuk elé, mint piszkos férfi disznó, a Tökéletes Hibátlan Nők előtt.

erkölcsi hulla 2018.03.08. 22:11:15

Majd akkor adok bármit nőnapra, amikor férfinapot is ugyanúgy ünneplik, a többi csak vinnyogás a többletjogokért, mint mindig.

"Ma a magyar nők, ugyanazért a munkáért átlagosan 20%-kal kevesebb pénzt kapnak, mint férfitársaik. "

Hazugság.

"középvezetőnél magasabb beosztásba sokkal ritkábban kerülnek nők, mint férfiak,"

- Ennek oka is van.

"MINDEN ÖTÖDIK nőt rendszeresen bántalmaz férje vagy partnere. Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli. "

Ordas alja hazugság.

"Aki teheti önkéntes munkával, pénzadománnyal, az SZJA 1%-nak felajánlásával támogasson a nők egyenlő jogaiért küzdő szervezetet!"

Soha.

"ne fogadjuk el a bántalmazási és erőszakos ügyekben az áldozathibáztatást!"

De ne is bemondásra ítéljünk el mindenkit, aki nem szimpatikus, metoo?

Ugye a kép nyilvánvalóvá tette, hogy Svédország az esélyegyenlőség területén is jobban teljesít?

EHHEHEHEHEHEHHE
HEHEHE

KOMOLYAN? hol a élsz te haver? Svédország PONT arról híres, hogy hagyták a mangina férfiak hatalomra jutni a nőket, mindenhol kóta van, és a bevándorlás politika miatt magasan vezet a nemierőszak statisztika más fejlett országokhoz képest.

www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw

Mindenesetre, lenézem a behízelgó mangina férfiakat mint te, és a legtöbb állításodat hazugságnak tartom. Minél jöbban követeled a TÖBBLET jogokat a nők részére, a férfiakat, a saját nemedet annál jobban elnyomod.

A férfiak szorulnak ki az egyetemekről, az állam mindenben a nőknek kedvez, a nők hamarabb mehetnek nyugdíjba ( ugye, egyenlőség??? csak mert nők.. )

Az az igazság, hogy minél feministább egy állam, a férfiak anál jobban el vannak nyomva.
Isztambuli egyezmény = ha nő vagy, bemondásra bárkit kérdés nélkül börtönbe juttathatsz erőszak vádjával.

Mindegy is, a magadfajták, az egyenlőségért rinyálók miatt hanyatlik majd a nyugat, a megafeminista iszlám karjába.

Hazudj jobban.

Béres András 2018.03.08. 22:29:17

@icipicicsipa: Miért vád a férfiak ellen, ha leírom azt a tényt, hogy a nők sok szempontból hátrányos helyzetben vannak? A férfiak többsége nem hibás ezért, maximum elfogadja, ha előnyösebb helyzetben van. Persze vannak férfiak, akik ész híján erővel akarnak érvényesülni. Ez nyilván elfogadhatatlan, és Btk-ba ütköző viselkedés, de ennek ellenére mindennapos és sokan hajlamosak szemet hunyni felette. Ez viszont komoly társadalmi probléma.

Harvey Weinstein. 2018.03.08. 23:16:46

BE KENE TILTANI EZT AZ ELAVULT FASZSAGOT !!!!

Az utobbi 50-100 evben, a ferfiak olyan mertekben elvannak nyomva, megalazottak hogyha a kovetkezo 500 evben minden masodik nap ferfi nap lenne, akkor sem lehetne kiegyenliteni.

Jakab.gipsz 2018.03.08. 23:21:54

Nyafi nyafi, óh, azok a csúnya férfiak elnyomják azokat a szegény nőket, asszonyok leányok lázadjatok. És ? Ki ellen ?

Így szól egy szájbarágó szép új világi üzenet, egy két bites modern demokrata, politológus szájából.
Vegyük észre a jog államiság élharcosa, már definiálta a bűnösöket, a férfiakat semmi kétség.

Akad egy kis probléma, kikre cseréljük le a férfiakat, "buzikra és leszbikusokra", és ha a férfiak nem férfiak, akkor vajon mik lesznek?
Itt valami átkozottul nem stimmel. Ha csak a jog-uralom felől közelítjük meg a kérdést, az egyenjogúság probléma körét.

-JzK- 2018.03.08. 23:43:28

Ne legyél mangina!

Paprikajancsi007 2018.03.09. 04:26:39

XDDDD Befostam. Jo ""cikk"" volt.
Svedisztan is tetszetos.

Paprikajancsi007 2018.03.09. 04:38:27

@Béres András: Aruloooooo! Az emberiseg szegyene vagy. A sajat fajtadat hozod hatranyos helyzetbe az ehhez hasonlo bejegyzesekkel.Azt hiszed ilyenert pinat adnak? Hat kurvara nem. Max egy femcsi pinat baszhatsz ilyen dumaval,de azokat ugysem akarod mert kurvarondak.

bkkzol 2018.03.09. 06:22:32

A "Magyarország kormánya- Svédrszág kormánya" párhuzam elég rossz. Szerintem pont annyi nő legyen a parlamantban, kormányban amennyi talpra esett, feladatra alkalmas JELENTKEZIK. Csak azért ne legyen nő egy pozícióban ,mert kvóta van. Az meg kifejezetten gusztustalan ahogy a képen megjelennek (kopott farmer, kinyúlt pulóver) a Svédek.
Ebbe az eszement gender világban csoda, hogy valaki meri a nőnapot ünnepelni. Teljesen kifordult magából a nemiség.

desw 2018.03.09. 06:39:22

"és lehetőleg nemi kvótát alkalmazva biztosítják mindkét nem arányos képviseletét a pártvezetésben és a jelöltek között!"

"Ugye a kép nyilvánvalóvá tette, hogy Svédország az esélyegyenlőség területén is jobban teljesít?"

Nincs semmilyen törvény, amely diszkriminálná a nőket!

Mi vagy ki gátolja meg a nőket abban, hogy pártot alapítsanak és megnyerjék a választást?

desw 2018.03.09. 07:01:37

Küzdjetek már az egyenlő nyugdíjkorhatárért is!

Miért is mehetnek a nők 6-8 évvel korábban nyugdíjba? Ráadásul úgy, hogy 5-6 évvel tovább is élnek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.09. 07:31:33

A svéd kormányban vannak pedofilok, transzemberek, gyíkemberidentitásúak, WYZ-genderűek? Vagy csak hétköznapi fasizmus az egész?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.09. 07:33:35

"A jelenlegi kormány nem akarja ratifikálni az Isztambuli Egyezményt"

Nagyon helyesen! Sőt, szégyen, hogy aláírták.

A feminináci és homoklobbista Isztanbulamista Egyezményt NEM fogjuk SOHA ratifikálni, s pont.

Semper Fidelis 2018.03.09. 07:39:07

A leírtan nagy része lózung. Ma a legrosszabb helyzetben a középosztálybeli heteroszexuális fehér dolgozó családapa van.

Up! 2018.03.09. 07:47:36

Férfiak szégyene!

http://www.jogiforum.hu/files/publikaciok/gyongyosi_zoltan__isztambuli_egyezmeny_alapelvei[jogi_forum].pdf

www.prageru.com/videos/there-no-gender-wage-gap

www.prageru.com/videos/myth-gender-wage-gap

blöff 2018.03.09. 08:00:10

Hazug cikk, a lényeg a reklám és az adó 1 % benne. Ezt a mítoszt, hogy 20 %-kal kevesebbet keresnek el kellene felejteni. Hazugság. És a többit is. Elég volt ebből, már rég nem itt tartunk.

sieddie 2018.03.09. 08:04:36

"Ma a magyar nők, ugyanazért a munkáért átlagosan 20%-kal kevesebb pénzt kapnak, mint férfitársaik. "

Ez sehova sem vezető kijelentés.Rendkívül problémás több szempontból.Józsi1 keres 100ezret Józsi2 1 millát átlagban keresnek 550 ezret.Ki jön olyan eredmény amit senki se keres meg mert Józsi1 kevesebbet Józsi2 többet.A másik problematika,hogy férfiak reál gazdaságban (termék előállítás,infrastruktúrák üzemeltetése utak,egészségügy) többet dolgozik,mert a nők elmennek szülni,ami nem hátrány ha nem akar az emberiség kihalni.Így egy férfi folyamatosan tudja építeni a karrierjét addig egy nőnek ha szülni megy kevesebb ideje marad rá.Árnyalja a képet,hogy apák is mehetnek gyesre.Ezt lehet színezni gyes idejével,és még sok mindennel.

"olyan jelöltekre és pártokra szavazzunk, akik kiállnak a nők jogaiért, elhatárolódnak a szexista kijelentésektől és lehetőleg nemi kvótát alkalmazva biztosítják mindkét nem arányos képviseletét a pártvezetésben és a jelöltek között! "

Nem elég már az uram-bátyám kapcsolatokból?Most ültessük át nemi alapokra.Nem azért legyen valaki vezető,mert az adottságai alkalmassá teszik rá, hanem az,hogy mi van a lábai közt.Gratula!

És vannak olyan veszélyes munkakörök,amiket JOGGAL nem végezhetnek nők és várandósok, akkor erről is beszélni kellene.

És miért nincs Férfi nap?Ja, mert mindannyian verjük a nőket,meg megnyomorítjuk, mert ez alapján ez jön le.

"Csaknem kivétel nélkül az áldozatot teszik felelőssé a bántalmazó erőszakos viselkedéséért, A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent. MINDEN ÖTÖDIK nőt rendszeresen bántalmaz férje vagy partnere. Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli."

Elég furcsa világban élsz.A gyilkosságért súlyos testi bántalmazásért nemtől függetlenül lecsuknak.Másik,hogy férfiak sérelmére mennyit követnek el váláskor,mennyiszer döntenek a nő javára?Ha már egyenlőségről beszélünk.Hány anya öli meg a gyermekét,miután titokban szülte meg?Ha már családon belüli erőszakról beszélünk.Én nem azt mondom,hogy nincs részben igazad, de egyoldalúan démonizálsz.

Up! 2018.03.09. 08:08:36

Aztán a követendő északi példa országokban (Norvégia, Svédország) is folyamatosan keresik a női mérnököket... csak az istenadta nők olyan hálátlanok, hogy mindent lehetővé tettek nekik, de mérnökök pont nem akarnak lenni...

Svédország vissza is lépett a női kvóták bevezetésétől a cégek vezető beosztásaiban.

Látszanak a jelek, hogy nem jó az irány!
Ne üljünk fel ugyanarra a vonatra!

És ne írjunk ilyen szégyenteljes posztokat, amikor inkább férfi összefogásra lenne szükség.

murray 2018.03.09. 08:19:55

A férfiak azért keresnek többet mert néhány trógert leszámítva ők a családfenntartók! Én is kétszer annyit keresek mint az asszony csak éppen én fizetem a hitelt meg a rezsit meg a mindent.
Ezt mindenki tudja.

Ezt az egészet néhány nem kövér macskás szingli találta ki aki nem talált magának férjet ill. eltartót.

Ja, és a válások vesztesei MINDIG a férfiak! Komoly vagyonnal rendelkező öregeket ismerek akiket kidobott az asszony a megfelelő pillanatban és most hajléktalanok.

Ma a fehér házas középosztálybeli rendes apuka a világ négere.

sieddie 2018.03.09. 08:26:44

"Ma a magyar nők, ugyanazért a munkáért átlagosan 20%-kal kevesebb pénzt kapnak, mint férfitársaik. "

Teljes legyen a kép,miért problémás ez a kijelentés
Józsi1 keres 100e-t.
Józsi2 1 millát.

átlag fizetés 550 ezer.

Valika1 keres 200e-t.
Valika2 keres 500e-t.

Átlagfizetés 350 ezer.

Jaj de keveset keresnek Valikáék.Skandalum!!

Holott Józsi1-nél két nő is jobban keres és csak Józsi2-nél keresnek kevesebbet,Valikáék jobban élnek Józsi1-nél.

Hozzuk egyenlőre fizetést. 550 ezer legyen az átlag.

Megemeljük fizetést

Valika1 keres 250e-t
Valika2 keres 850e ezret.

Az átlag kijön most már de helyzet változatlan marad.És különböző cégek különböző hatékonysággal dolgoznak más munkabért tudnak adni kitermelni.

Azon érdekes mód nem vekengsz,hogy egy multi ugyanazért a munkáért töredékét fizeti, mint más országban.Egy németországi áru feltöltő többszörösét keresi egy magyarnak,holott a tulajdonos ugyanaz.

Bafana 2018.03.09. 08:34:30

Ezt a Nemzetközi Nőnaposdit el kellene felejteni. Akkora faszság, mint az óraállítgatás.

Duplaxiii 2018.03.09. 08:43:24

Mondjuk legalább egy szép napot nem kellene bemocskolni az aktivista őrülettel!
Dőleg úgy, hogy az aktivista-feministák számára a nőnap valójában egy bűntény a férfiak részéről, hiszen ez is "megkülönböztetés"...
Két fontos dolog van:
- igen, bizonyos területeken még nem következett be a teljes esélyegyenlőség, pontosabban az igen, de például a bérezés területén nem. De ez nem az aktivista baromság, hanem döntően szociális kérdés is. A feminista cégvezetők meg hasonlók problémáit nem kössük már ÉRDEKBŐL a átlagnők napi problémáihoz.
- dobjuk ki a kvótalapú idiotizmust, az minden területen ellentétes az élettel. Ha hatékonyak szeretnénk lenni és nem kommunista egyentéglák, akkor kizárólag a kompetencia alapú világ a megfelelő. Ne nemek alapján, hanem tudás alapján kell alkalmazni valakit, és főleg ne akarjuk más farkával csapdosni a csípős növényzetet. Egy magáncég tulajdonosának ne akarják már ismeretlen idióták egszabni, hogyan és mit csináljon.
Az is problémás, hogy a nőmozgalmak soha nem foglalkoznak a nőkkel, kizárólag a saját mozgalmárjaik pozíciókba juttatását tekintik kiemelt feladatnak. Soha nem látom a küzdelmüket, hogy a kohók mellé küzdjék magukat, de a politikába, a cégek menedzsmentjébe, jól fizető kényelmes pozíciókba igen, oda törtetenek habzó szájjal.
A feminista mozgalmak valójában a nők döntő többségét hozzák negatív helyzetbe, mert a törvényeket leszró "politikájuk" a világ többségénél vált ki ellenérzéseket, tiltakozásokat és ez az átlagnőkre, családanyákra csapódik le.
Ezt a problémát, ami ma már a bérekre igaz csak, a feleknek kell megtárgyalniuk, nem kellenek ide külső lenin-gyerekek.

desw 2018.03.09. 08:53:33

@sieddie:

"Azon érdekes mód nem vekengsz,hogy egy multi ugyanazért a munkáért töredékét fizeti, mint más országban.Egy németországi áru feltöltő többszörösét keresi egy magyarnak,holott a tulajdonos ugyanaz. "

Itt ugyanazt a bér követelni pont akkora baromság, mint a női fizetéseknél.

sieddie 2018.03.09. 09:00:34

@desw: Helyzetfüggő,magyar melós falat rak.Kimegy németbe falat rakni ugyanolyan jól vagy szarul, mégis többet keres.Meló ugyanaz a bér nem és nincs mit csodálkozni való,hogy sokan kimentek.Infúziót is ugyanúgy kell bekötni németbe és magyarba, pelenkát is ugyanúgy kell a magatehetetlen alatt cserélni.Ja és nem követelnek hanem elmennek..

desw 2018.03.09. 09:02:57

@Duplaxiii:

"Ezt a problémát, ami ma már a bérekre igaz csak, a feleknek kell megtárgyalniuk, nem kellenek ide külső lenin-gyerekek. "

Vajon hány nőt kényszerítettek arra, hogy elvállaljon egy adott munkát?

Szerintem kb egyet sem, így ez is megoldott dolog már, nem kell a feleknek újratárgyalni

desw 2018.03.09. 09:06:03

@sieddie:

A versenyszférában elég durva bérkülönbség van Magyarország keleti és a nyugati fele között is. Miért?

Duplaxiii 2018.03.09. 09:07:48

Miért van az, hogy ismét kiragad a aktivista halmaz egy kérdéskört - mint a zaklatási vonalon kizárólag a színészek világa érdekes számukra... -, és ezt tolja maga előtt?
Ez a egyenlő bér kérdése azért kétoldalú!
Hol?
A civil szférában vagy a állami, közpénzes vonalon.
Az első estén ki a francot érdekel pár idióta háborgása? NINCS KÖZÜK hozzá!!! A tulaj fektet be, ő kockáztat és kizárólag a adó és más törvények vonatkoznak rá, a mindenféle rtkölcsök, elvek azok nem. Ha egy nő elmegy szülni - ami a társadalom szempontjából remek és támogatandó -, az ebből adódó veszteségeit senki nem korrigálja! Miért várja el a feminista halmaz, hogy BÁRKI a saját tulajdonából NEKIK előjogokat adjon?
A közszféra meg közügy, azt ne a civilik akarják megszabni. Azt lehet törvényekkel szabályozni.
.
Mérnökök, programozók...
Sok női mérnökkel dolgoztam, remek emberek voltak!
De ki döntse el, hogy egy nő tanár, óvónő, pénzügyes, marketinges stb. akar lenni vangy miért nem real vonal számára a menő?
megint a lenin-fiús kötelező irány?
És kinek jó a gyorstalpalókon tenyésztett, a funkciót nem akaró programozó nők (mérnök, kutató, stb. nők) létrehozása?
megint a kvóta áll szemben a hatékonysággal, az értéklétrehozással.
Aki nem hisz valamiben, az nem lesz jó munkaerő sem.
De!
Vajon követelik-e a feminista-aktivisták a női mérnököket, a női programozókat, ha azok a munkehelyek mondjuk a szabadban, tűző napon, télen mínuszokban, hóban egy kempingasztalon valósúlnak meg és nem meleg, klímás irodákban..????
Egy nagy francokat!
nem látom a küzdelmüket, hogy aszfaltozáshoz irányítanák a nőket.
Ja, az férfimunka... És EZ nem szexuális megkülönböztetés?
Nevetséges az egész, én a nőket sajnálom, mert ma már a társadalom egészséges többsége ellenreakciókkal fogadja a politikai és gazdasági érdekekkel megtámogatott érdek-feminizmust...

desw 2018.03.09. 09:09:03

@sieddie:

Gyanítom, hogy egy pesti, győri pincér sokkal többet keres, mint egy bázakerettyei pincér. Miért?

sieddie 2018.03.09. 09:13:51

@desw: Hát ezt végig rágni nem kis feladat összetett probléma.Oktatás,fejlesztési politika,gazdasági struktúra,integrációs problémák,infrastruktúra,szociális kulturális hatások és ezt folyamat szinten elemezni.mikor volt nagyon közel egymáshoz és milyen hatások vezettek ide.Ehhez tanulmány szintű elemzés kell kb 100-150 oldal.Kérdés az,hogy te miben látod?

sieddie 2018.03.09. 09:17:13

Csak egy példa.Határig vezető autópálya 2 is van Dunántúlon m1-m7 keleti régióban egy sincs és egy autópálya van az m3-as.M4-es megépítése tervben sincs.Nem akarok belemenni,mert összetett és nagyon hosszú...

desw 2018.03.09. 09:19:17

@sieddie:

Egyetértünk, nem egyszerű ez! Ezért butaság azt várni, hogy csak úgy adjon egyenlő bért pl a német és a magyar Aldi.

Egyébként amíg az állam nem ugat bele, addig a piac kb elég jól szabályozza a béreket is.

Nand 2018.03.09. 09:53:21

Rákattintok a cikkre.
olvasom, olvasom, mondom mi van? Nem is a NANE honlapra kattintottam, vagy mégis??

"mit tehetnénk a nők egyenlő jogaiért" ? Hozz légy szíves egyetlen egy törvényt, ami a nőket diszkriminálja. Férfi diszkriminálót tudok, pl 40 év után nyugdíj, ami talán téged is érint. Ma, egy átlag Bözsi 2X annyi időt tölt el nyugdíjban, mint egy Józsi!

Másik kedvenc: 20% gendergap a bérben.
Vérre menő harca van 0,5 % béremelésért is, vajh, miért nem dolgoztat a multi csak nőket, ha nekik annyival kevesebb is OK?

Harmadik kedvenc. Bécsi orvosi egyetemen pluszpontot kap a felvételin akinek puncija van. Honlap már a diplomamunkáját fogják eggyel magasabb jeggyel honorálni??

2018.03.09. 10:00:00

@desw: Nos a piac is jól szabályozza, de azért érdekvédlem és szakszervezet is kellene. Nyugat-Európában van, a melósok java része kollektív szerződéssel dolgozik. Itt még a kapitalizmus korai időszaka van: a munkáltató diktál, a melós meg mehet amerre a szeme lát. Magától nem fog többet fizetni, Berlinben is csak azért fizet annyit a vállalkozó a melósának, mert kevesebbért nem állnak kötélnek. Itt is ez kéne. Itt a mi cégünknél is másfél millió nettó az ügyvezető bére, plusz mozgóbér, a tulajdonos meg a világ minden tájáról rakja fel a fotókat a facebookra, éppen csak a Marsról nem. Az egyszerű alkalmazottak meg 120-150 nettóért keccsölnek, és örülnek a főnök boldogságának. Ha nem kapna melóst csak 500-ért, kifizetné azt is. Van miből. De magától mem fogja, az tuti. És ez a nők témájára is igaz: ha a nők annyiért is elmennek dolgozni, senki nem fog magától többet adni. Azt meg ne mondja nekem senki, hogy ha Gizike jobban, hibamentesebben és kreatívabban programozik mint Béla, akkor nem Bélát fogja kitenni a tulajdonos. Az sem hülye.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.09. 10:08:57

Nőnapi töprengés

Annak szokott lenni napja,
Ki évközben ritkán kapja
Meg mindazt, mi neki kijár.
Többi csupán süket piár.

Nézzük meg, mi járna őnek-
-i, azaz a főhősnőnek:
Egyenlő munkáért egyen-
-lő bér, hogy eleget egyen.

Sose legyen zaklatásnak
Kitéve, s ha mélyre ásnak
Lelkében lélekvájárok,
Béke lássék, ne várárok!

Mata részeg ura eszét
Vesztve otthon ne verje szét,
Hadd ámuljon el az ódon
Lovagias bánásmódon!

Legyen több a szabadidő,
Mert különben hamar kidő’,
S férj a házimunka felét
Végezze el! Így szép e lét!

Folyvást kapva szeretetet,
Igazit s nem tettetettet,
Kivirágzik minden nőnem,
S nőnapigény tovább nem nő.

„Ez az, költő úr! Ami a szívemen, az a maga száján! Ne nőnap legyen, hanem női egyenjogúság! Ne anyák napja legyen, hanem elég bölcsőde, óvoda és anyák számára is betölthető munkahelyek! Ne pedagógusnap legyen, hanem a nőgyűlölő parlamenti képviselő urak javadalmazásával megegyező tanári fizetés! Mindettől függetlenül azért jólesik a virág is. Ja, és legközelebb ne enjambement halmaz legyen, hanem rendes vers!” /Ordassy Farkasné Bárány Piroska, középiskolai magyar-történelem szakos tanár/

„Ne hepciáskodj már szívem, mert sose lesz kész a vacsorám! Ja, és keress már egy vázát, hogy letehessem végre ezt a neked hozott nőnapi csokrot! Gyerekekkel, remélem, megcsináltátok a leckét, ugye? Miért nézel úgy rám, mint egy túlhajszolt csataló? Hogy lesz így egy romantikus nőnapi esténk?!” /Ordassy Farkas, vasúthatósági főtanácsos/

„Párttársaim nevében kikérem magamnak a nőgyűlölő titulust! A szentírás is nyilvánvalóvá teszi, hogy amíg a családfő a munka frontján harcol, addig az asszonyállatnak a munkahelyén, a földeken, a kiskertben, a kamrában, a konyhában, a gyerekszobában, a fonóban, az istállóban, a templomi kórusban, a hitvesi ágyban és a szülőszobában a helye! No, nem egyszerre persze… bár… Még hogy nőgyűlölő?! Piha!” /Vadkan Vid, parlamenti képviselő és az Ájtatos Manók Egybegyűlt Népe (ÁMEN) felekezet Vak Komondor díjas főpénztárnoka/

„Csak az a versvégi rémrím bukfenc, meg az összes többi, csak azt tudnám feledni! Ha a vers témája az üde virág, akkor a vers technikai megvalósítása a bunkósbot, amellyel a költő ezt a virágot a szétvert vázával egyetemben döngöli bele a kiscelli agyagba. Ha Frady Endrével csak annyira lenne az Erő, mint amennyire a Múzsa, akkor a StarWars 7-ben legfeljebb az elrontott jelenetekben játszhatná Fekete Luk néven Luke Skywalker méltán elfeledett retardált unokáját. Anyám szerint egyébként addig nem lesz női egyenjogúság, amíg én és a Jedi lovagok nem tudunk gyereket szülni. Hát, a feministák kedvéért biztosan nem fogom átoperáltatni magam!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Nőnap alkalmából hadd szólaljak meg én is! Robikám, ha szülsz nekem egy unokát, olyan egyenlőnek fogom magam érezni, mint az e és az emcénégyzet! Hej, ez a drága Albert, hogy ez hogy tudott fénysebességgel cselezni!” /Puzsér mama/

„Én nem csak nemzetközi nőnapon rúgom le a nőket zaklató és molesztáló manusok fejét, hanem egész évben! Hja, kérem, itt Texasban is élnek még az ódon lovagi erények!” /Chuck Norris/

„Kísértet járja be Európát, a Feminizmus kísértete! Legyen minden nap nemzetközi nő! Világ proletárjai, nőnapozzatok!” /részlet a Feminista Kiáltványból/

„Éljenek a nemzetközi nők az év mind a 365 napján! Szökőévenként 366-on!” /Frady Endre, költőgigász/

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2015/03/nonapi-toprenges.html

desw 2018.03.09. 10:09:05

@Klesk:

"Magától nem fog többet fizetni, Berlinben is csak azért fizet annyit a vállalkozó a melósának, mert kevesebbért nem állnak kötélnek. Itt is ez kéne."

Tegyétek azt! Ne álljatok kötélnek!

Egyébként ugye ez a piac szabályozó hatása: amíg talál melóst 120-ért, addig miért adjon többet?

_krampampuli_ 2018.03.09. 10:09:50

Hogy is van ez a 20%-os bérkülönbség? A közszférában nyilvánvalóan bértáblák vannak, de ha tévedek, valaki linkelje már be azt a tételt, hogy nem alapján is van szorzószám... A versenyszférában pedig az az általános, hogy tilos bárkinek is a munkabéremet elárulnom. Honnét a pontos adatok, fel nem foghatom. Amúgy a befektetőnek az az érdeke mifelénk, hogy a legszolidabb munkabért fizesse ki egy munkáért, amennyiért még tisztességgel elvégzik az adott feladatot. Ha valóságos volna ez a 20%-os megállapítás, akkor totál elnőiesedtek volna már a versenyszféra viszonylag jól fizető állásai, hiszen minden munkáltató a komoly megtakarítással együttjáró választást tette volna már rég meg. Valamiért mégsem nőiesedtek el a viszonylag jól fizető munkakörök...
Egészen más: szerintem nagyon sokat ismernek olyan családokat, ahol a nő a domináns. Szerintem egyenesen matriarchiális társadalomban élünk. Egy példa: folyton efféléket hallok például kollégáimtól: "anyáméknál, anyámékkal, anyámékhoz" miközben él az édesapjuk is! Csak elvétve hallani a "szüleimnél, szüleimmel, szüleimhez" kifejezéseket. Olyat pedig szinte soha, hogy "apáméknál, apámékkal, apámékhoz"
Érdekes: efféle ügyekben a feministák nem emelik fel a hangjukat. Mint ahogy az egyenlő nyugdíjkorhatár ügyében sem... Tipikus feminista álláspont: keressünk valós vagy vélt (nőket sújtó) társadalmi egyenlőtlenségeket, ahol hozzuk egyenlő helyzetbe a nőket. Meg persze növeljük a női előjogok sokaságát...
Ne feledjük: a feminizmus is egy "izmus", már a nevében is hordozza a mibenlétét.
Írom mindezt olyan férfiként, aki tiszteli a nőket - is. De a férfiakat is.

2018.03.09. 10:10:59

@desw: Nem, a piac erre kevés. Mindig lesz rászoruló, aki kevesebbért is elvállalja. Erre van a szakszervezet és a kollektív szerződés. Ez az oka a létezésének. Ha nincs, mindenképp a munkaadó diktál.

desw 2018.03.09. 10:15:06

@Klesk:

"Ha nincs, mindenképp a munkaadó diktál."

Pl balatoni hekksütős, mi? Mivel a pincérek kimentek Ausztriába, így nem talál már havi 80-ért robotolót. Most dönthet, hogy beáll ő dolgozni, többet fizet vagy roló le.

A szakszervezet piacellenes és így káros

2018.03.09. 10:18:38

@desw: A balatoni hekksütőst nem ismerem, de pár multicégre volt rálátásom. Kihajtják a belét a munkásnak, és ha elmegy, a rászoruló jelentkezők közül következő már jöhet is. Addig csinálják, amíg lehet, és ha nem, akkor át fogja rakni a telephelyet Kelet-Magyarországra, ahol újra szólhat a citera. Hogy a szakszervezet káros, arról tájékoztatnod kéne a fejlettebb országokat is, mert ők másképp tudják: "... Európában viszont a szakszervezeti szervezettség mértéke meghaladja a 70 %-ot, a kollektív szerződéssel védett munkahelyek aránya átlagosan eléri a 90 %-ot. Ezzel szemben Magyarországon az egyik leggyengébb a szakszervezetek rendszere Európában. A munkavállalói érdekképviseleti szervezetek tagsága csupán 12% körüli az összes munkavállalóra vetítve, míg kollektív szerződés mindössze a munkavállalók 33%-át védi. ..."

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2018.03.09. 10:20:18

Valamint ne meséljünk olyan viccet, ami a nők vezetési, matematikai, logikai, tájékozódási képességeit veszi célba, illetve feleségi szerepükben alázza meg őket. Ne használjunk olyan kifejezéseket, mint női hiszti, tipikus női vitamódszer, női érzékenység, vagy férfias erő, férfi logika. Válasszunk gender-semleges jelzőket. És lenne még bőven, amit a hétköznapok szintjén javitani lehetne...

desw 2018.03.09. 10:23:28

@Klesk:

"A balatoni hekksütőst nem ismerem, de pár multicégre volt rálátásom. Kihajtják a belét a munkásnak, és ha elmegy, a rászoruló jelentkezők közül következő már jöhet is. Addig csinálják, amíg lehet, és ha nem, akkor át fogja rakni a telephelyet Kelet-Magyarországra, ahol újra szólhat a citera."

Szuper! És a következő lépés Románia vagy Bangladesh lesz, és így az általad ill. a szagszervezet által védet dolgozók mehetnek a picsába munkanélkülire életük végéig.

Melyik a jobb az országnak: kevesebbért dolgozni vagy eltartott hereként az adózókon élni?

2018.03.09. 10:30:19

@desw: Ja. Igazad lehet, Günther meg Hans is éppen a picsába ballagnak Németországban... :-)

desw 2018.03.09. 10:35:05

@Klesk:

Günther és Hans képezte magát, és így képesé vált magasabb hozzáadottértekű munkát végezni, az alja munkát pedig bevándorlók végzik.

A bennszülött white-trash, segélyen élősködő bűnözői réteg pedig szépen létrejött és hízik.

sieddie 2018.03.09. 10:39:50

@Klesk: Azt a tényt,hagyod figyelmen kívül,hogy lehet jönni tüntetni béremelést követelni,de ez infláció generáló hatású is lehet,vagy penderülhetsz kifele.

Hekk sütős példánál maradva Jóska elad 1000 db hekket keres rajta a tulaj 2 forintot.Jóska keveseli fizut a 100 Ft-ját és keresni akar 2500 Forintot.
1) Ha nem növekszik az eladás csődbe megy a tulaj és mehet utcára Jóska
2) Növekszik az eladásból származó bevétel és ki tudja fizetni 2500 Ft-os bért.Ez hosszútávon nem lesz fenntartható,mert a gyerek születési szám évről évre csökken,fő hajtó erő a várható élettartam növekedés,generálja.Pár évtized múlva olyan túltermelésbe csapunk át,hogy 1929 kutyafüle lesz hozzá képest, ha továbbra is csökken a születendő gyerekszám.Csökkeni fog a keresleti oldal.Ráadásul inflációt generál.Mindenkinek több lesz a pénze és több lesz a költség ami áremelkedést generál.
3)Vesz egy ipari gépet,ami kóla automata módjára elkészíti a hekket.És nem kell a munkáltatónak bajlódni szakszervezetekkel,és kevesebb a hiba lehetőség is.És mehet más szektorba az ürge.
4)Hoz valami csórót kínait,vagy menekültet aki elfogja árulni neki 100 ft-ért.
Ez a 4 leegyszerűsített változat megy a gazdaságban,ezért bonyolultabb annál,hogy legyen szakszervezet,mert elfeledkezel a munkáltatói oldal szemszögéből is gondolkodni.Egy alapvető szemléletet hagysz ki:Ami neked bevétel,az másnak kiadás és adósság.

Végül: a mostani bértárgyalások csak egy ok miatt eredményesek,mert nincsenek szabad munkaerő kapacitások,értsd kevés a munkanélküli.Miért van ez megint hosszú történet (monetáris politika,demográfia egyebek...)

2018.03.09. 10:41:11

@desw: Ja, és a német munkaadó a magasabb hozzáadott értékű munkát bólogazva azonnal magasabb fizetéssel díjazza, mi? Fenét. Azért, mert ha nem teszi, olyan sztrájkot kap, hogy belegebed. Elég rendszeres arrafelé. Az alja munkát a bevándorlók végzik? Nem tudom, IT, tech és biztosítási szektorban mennyire vagy képben, de ezekben óriási az indiai, pakisztáni, távol-keleti szakemberek aránya. Konkrétan az angol székhelyű biztosítási céggel nem tudsz nem indiaival levelezni. És ők el is mennének bagóért dolgozni, csak mivel Nyugat-Európában van szakszervezet és van kollektív szerződés, ezért az indiai fiatal programozó sem vállalhat kisebb bért, mint a képzett hazai. Hiába akarná a munkaadó és a munkavállaló is, nem tehetik meg. Ez a dolog lényege.

Bambano 2018.03.09. 10:42:27

"sokkal több nő rendelkezik felsőfokú végzettséggel, mint férfi.": tehát a nőket kell még jobban védeni? lol.

a családon belüli erőszaknál van arról statisztika, hogy amikor egy pasi megüti a feleségét, akkor előtte a nő hány évig szekírozta a fickót?

2018.03.09. 10:44:46

@sieddie: Nem hozhat kínait, annak is annyit kell fizetnie, azért van a kollektív szerződés. A sztrájkok meg mindennaposak Európában, azért tartanak náluk a munkavállalói jogok ott, ahol. A bérek szintén. Komoly harc volt az, lőtték is a melósokat rendesen az elején. A kollektív béralkunál meg a munkások sem hülyék, tudják, hogy mit lehet kérni és mitől megy tönkre a cég. Ha megfigyeled, a sokat sztrájkoló országokban sem mennek tönkre a cégek, hanem mindig megegyezésre jutnak.

sieddie 2018.03.09. 10:51:38

@dasilva64: Ez lenne a legnagyobb sületlenség.Ugyanis bizonyos dolgokban csajok jobbak,bizonyos dolgokban a férfiak,ez nem jelenti azt,hogy privilégium szinten működnek a dolgok és ne lennének kivételek.

Alapvető ismerethiányról tanúskodik aki gender semleges akar lenni és ellentmond alapvető biológiai tényeknek.Nem hiába aki nemet akar váltani hormonkezelésre jár.Kezdjük azzal,hogy hormonális szabályozás eltérő,zsírszövet arány más az egészséges szint a férfiaknál,más a nőknél.Agyi struktúrában is vannak különbségek,bizonyos agyi területek jellemzően fejlettebbek a nőknél (vannak kivételek) más területek a férfiaknál fejlettebbek.Ez nem alá fölé rendeltséget jelent csupán más megközelítést.Lehetne sorolni még...

desw 2018.03.09. 10:52:46

@Klesk:

"Ja, és a német munkaadó a magasabb hozzáadott értékű munkát bólogazva azonnal magasabb fizetéssel díjazza, mi? Fenét. Azért, mert ha nem teszi, olyan sztrájkot kap, hogy belegebed."

Programozói sztrájk? Erről még nem hallottam, de biztos így van.

A matek egyszerű: a munkaadó tudja, hogy a magyar, orosz, indiai, . . . programozó ha Németországba képes volt kivándorolni, akkor elmegy a több bérért máshová is, így ezeket a béreket IS a piac állítja be. Van programozói szagszervezet is?

"És ők el is mennének bagóért dolgozni . . . "

Bangladesh-ben jól hangzik havi 400 euró, Berlinben azért nem annyira.

". . . csak mivel Nyugat-Európában van szakszervezet és van kollektív szerződés, ezért az indiai fiatal programozó sem vállalhat kisebb bért, mint a képzett hazai."

Ne keverd a bértáblával.

"Hiába akarná a munkaadó és a munkavállaló is, nem tehetik meg. Ez a dolog lényege. "

:DDDDDD Nyilván azért outsource-olnak ki egy csomó melót. Nyilván azért dolgozom én is angol, ausztrál, német, . . . cégeknek távmunkában az ottani bérnél kevesebbért!

Nand 2018.03.09. 10:53:11

@Klesk: Nem kimondott K-Mo, de a Dunától keletre vagyunk. Nincs dolgozó ember, nem találnak, találunk a sorra.

2018.03.09. 11:05:35

@desw: A programozói szakma történelmi okból kevésbé védett szakszervezetileg, és ezért kevésbé van sztrájkereje. Jogos, amit írtál, a programozó képes Németországba kivándorolni, de a német vállalkozó is felvehetne indiait mondjuk nem 400, hanem ezer euróért. A kollektív szerződéssel lefedett ágazatok arányából kiindulva igen, Németországban van a programozóknak védelme. Azért nem hajítja ki őket a vállalkozó és azért nem vesz föl bevándorlót. A bértábla nem tudom, hogy jön ide, ezek nem közalkalmazottak ott sem. Ez versenyszféra, itt kollektív szerződés van. A bérek csak Magyarországon meg a hozzánk hasonló helyeken titkosak, mert ez a munkáltató érdeke: csak így lehet minden melós bérét legalsó pontig levinni, amit elvállal.
:DDDDDDD Pontosan azt írtad, amit én. Azért outsource-olnak ki egy csomó melót, mert főállású alkalmazottnak nem fizethetnek olyan keveset. Nem mondod, hogy még azt a jelenséget sem érted, amit magad leírsz? :-))

Up! 2018.03.09. 11:11:50

@dasilva64: "Truth is the new hate speech"

2018.03.09. 11:13:08

@Nand: Gondolom cége válogatja. Itt pld kurva zajos gépsorra, ahol statikus feltöltődés ellen állandóan finom kukoricapor száll a levegőben, és rendszeresen sérülnek az emberek a gépektől, mégis állandóan van jelentkezés. Én speciel egy hét után kifeküdnék ott, nem is bírnék már annyit állva ledolgozni. És a szerencsétlen melósok jönnek a darálóba kb 400 euróért.

desw 2018.03.09. 11:18:55

@Klesk:

Azért egy programozót nehezebb helyettesíteni egy betanított munkásnál, nyilván emiatt is jobb helyzetben van egy képzett dolgozó.

Szakmai bérminimumra gondoltam, nem bértáblára.

"Azért outsource-olnak ki egy csomó melót, mert főállású alkalmazottnak nem fizethetnek olyan keveset. Nem mondod, hogy még azt a jelenséget sem érted, amit magad leírsz? :-))"

Bingó! Tehát hiába a védelmező törvények és a szagszervezet, a munkaadó csak megtalálta a módját annak, hogy kevesebb bérből megússza a munkát. És gyanítom, hogy emiatt ott helyben több a munkanélküli, mert nem Németországban megy a munka, hanem pl Magyarországon. Ki nyert ezzel?

Egy gyár esetében nyilván nehezebb ugrálni, de itt is eljön egy olyan pont, ahol a munkaadó azt mondja, hogy "Pá! Irány Bangladesh!"

sieddie 2018.03.09. 11:21:13

@Klesk: Igen nem mennek tönkre,de miért?Mert a magasabb profitot termel ágazatokat tartják otthon az alcsonyat kiviszik,ezért épült nálunk Merci gyár,meg Audi.

Ha költség elemzést végzel ha növeled a munkabért növekszik a költsége és csökken a profit.Ezt valahogy kompenzálni kell.És kibocsátás növelés korlátja meg a keresleti oldal változása szabályozza.Ha növeled ész nélkül azzal túltermeléshez vezet,túltermelés lehúzza az árakat ami elolvaszthatja a többlet termelésből származó hasznot.

Ha mindenki sok pénzért dolgozik,akkor hogyan lesz olcsó termék,mert növeljük a költségeket.És van multiplikátor hatás:nemcsak a munkabér költsége emelkedik hanem az inputok költsége,mert az energiaszolgáltatónál is emelkednek költségek a munkabér miatt, beszállítóknál.

Jó létet csak olcsón előállított termékekkel lehet elérni.Munkabér növekedés ez ellen hat.

Munkabér növekedés növeli a fogyasztást növeli keresletet ,de nem végtelen mértékben.Ennek is gátja van,munkanélküli vagy ,dolgozol veszel egy olcsó kocsit,növeled az autóipart,még jobban keresel akkor már veszel drágát, itt kiütöd nyeregből használt autósokat,olcsó kocsit gyártókat,milliárdos leszel veszel több drága autót,multimilliárdos nem fogsz venni több autót,mert már meg van amire szükséged van.

Ez ettől sokkal bonyolultabb,mint szakszervezet van-e vagy nincs.Röviden magas bérezés mellett nem lehet olcsón termelni,ezért vittek ki sok üzemet szegény országokba.

Megérted vagy sem,ezen nincs mit többet ragozni

2018.03.09. 11:25:49

@desw: A programozót is egyszerű helyettesíteni, elképesztő tehetséges indiai srácok vannak. A fejlesztői fórumokon annyi indiai hozzászólót látok, hogy ijesztő. Ha nem lenne a munkaadónak kötelező annyit fizetni a cégeknél amennyit, már tele lenne velük az ágazat. Megjegyzem így is elég szép számmal vannak.
Amúgy pontosan leírtad a jelenlegi helyzetet. Bingó bizony. Ez a folyamat van most a világban. A gyárakat viszik Bangladeshbe, mert ott olcsó a munkaerő. A szakszervezetnek meg nincs eszköze megvédeni a helyi munkavállalót. Rendszeresen 'szagszervezetnek' gúnyolod, mert nem tudsz kilépni a magyar mentalitásból, de a szakszervezet a dolgozók közössége, se több, se kevesebb. Ennek sem érted a működését ezek szerint. Ha azt mondod, hogy ennyiért nem dolgozol és felállsz, a munkaadód kiröhög. Ha többeknek szólsz, megnézitek hogy ki mennyiért dolgozik és együtt mentek be a főnökhöz, akkor már meg is alapítottad a cégnél a szakszervezetet. Az ennyi és nem több.

2018.03.09. 11:30:54

@sieddie: Ezt én is tudom, miért ne érteném. De az itteni kifizetett bér túlságosan alatta van annak, ami mellett még mindig megérné itt tartani a gyárat. De hogy magától nem fog többet adni a német vagy amerikai anyacég az itteni melósnak, az hétszentség. Amennyivel több profitja marad, azt átkönyveli valamelyik jó helyen adózó leányához és ezzel kész is.

sieddie 2018.03.09. 11:32:42

@Klesk: "A kollektív béralkunál meg a munkások sem hülyék, tudják, hogy mit lehet kérni és mitől megy tönkre a cég."

Mivel vannak alacsony hozzáadott értéket képviselő tevékenységek,amire szükség van a társadalomnak. pl.élemiszeralapanyag termelés,ezért keveset tudnak csak kérni.Szakszervezet ide vagy oda..

2018.03.09. 11:38:12

@sieddie: Ó, másutt is rugdossák a munkaadó seggét rendesen. Sehol a világon nem fizetnek jó szívből többet a melósnak. Én sem tenném, te sem teszed: annyit fizetünk mindenhol a szolgáltatásért, amennyit kérnek. Lehet úgy is kényszeríteni, hogy mindenki felmond, de ez azért nem olyan könnyű a munkavállalónak, meg lehet úgy is, hogy bemegy a cég együtt és úgy tárgyal. Mindjárt kiegyenlítődik a helyzet! www.autoblog.com/2018/02/02/german-workers-strike-automakers/

desw 2018.03.09. 11:38:36

@Klesk:

"A programozót is egyszerű helyettesíteni, elképesztő tehetséges indiai srácok vannak. A fejlesztői fórumokon annyi indiai hozzászólót látok, hogy ijesztő."

Ebből a hsz-ből már tudom, hogy nem az IT-ben dolgozol. Csomó álláshirdetésben "NO INDIANS", "NO ASIANS" van :DDDDDD Így üvöltve!

"Ha nem lenne a munkaadónak kötelező annyit fizetni a cégeknél amennyit, már tele lenne velük az ágazat. "

Pardon me?? Ha a munkaadónak ugyanannyit kell fizetnie, akkor miért nem a "tehetséges" indiait veszi fel?

"A gyárakat viszik Bangladeshbe, mert ott olcsó a munkaerő. A szakszervezetnek meg nincs eszköze megvédeni a helyi munkavállalót."

Mi van????? Hát de akkor mi a f@szért kellene nekünk is több szagszervezet????? Kevés a munkanélküli?????

"Rendszeresen 'szagszervezetnek' gúnyolod, mert nem tudsz kilépni a magyar mentalitásból, de a szakszervezet a dolgozók közössége, se több, se kevesebb."

Lófaszt! A szagszervezetek és a kamarák csak arra jók, hogy néhány hájfejű és a sleppje munka nélkül jól elhessen a tagdíjakból.

"Ha azt mondod, hogy ennyiért nem dolgozol és felállsz, a munkaadód kiröhög."

Hát amennyiben egy csimpánz szintjén vagyok, akkor ugye kurva könnyen helyettesíthető vagyok!

"Ha többeknek szólsz, megnézitek hogy ki mennyiért dolgozik és együtt mentek be a főnökhöz, akkor már meg is alapítottad a cégnél a szakszervezetet."

Meg! És? Akkor esetleg ideiglenesen a tömeg kikényszeríthet magasabb bért, de egy idő után munkanélküliek lesznek, ahogy te is írtad.

sieddie 2018.03.09. 11:42:23

@Klesk: És főleg a termelőszektorban figyelhet meg munkaerő 0-ra való redukálásának igénye és az arra való törekvés.Önvezető mg-i gépek,automata fejőházak,önvezető kamionok,Audi most megépült/épülő munkaerő nélkül termelő gyára.Ha jól emlékszem most indul Kínában egy olyan gyógyszerkutató központ,amit mesterséges intelligencia fog vezérelni (magát) a kutatást.Itt nagy szava lesz a szakszervezeteknek..

2018.03.09. 11:46:15

@desw: Akkor többet tudsz rólam, mint én, mert 25 éve dolgozom ebben az ágazatban.
Pardon you, azért nem vesz fel indiait, mert nem nyer vele semmit a hazaihoz képest. Nem fizethet neki kevesebbet. Tényleg nem érted ezt, vagy csak tetteted?
Na viszont igaz, hogy a hazai szakszervezetek és kamarák pont semmire nem jók. Ez hungarikum sajnos. De a fejlettebb országokban ez másképp van, ezért létezhetnek most is.
Nem tudom csimpánz vagy-e, de hidd el nekem, bárki helyettesíthető. Bárki. Ezt több cégvezetőtől hallottam, és nem csak szájhősködés, mert a cégek állománya elég dinamikusan cserélődik. Akármekkorának gondolja magát valaki, ha kilép, holnaptól más dolgozik ott és passz.
Nem csak ideiglenesen kényszerítenek ki magasabb bért, hiszen valamiért Nyugat-Európában azért csak-csak maradtak cégek, és mégiscsak kurva magasak a bérek, és tönkre se megy mindenki.

desw 2018.03.09. 11:48:18

@sieddie:

"És főleg a termelőszektorban figyelhet meg munkaerő 0-ra való redukálásának igénye és az arra való törekvés."

Sok esetben már most is csak azért van gyár, mert az államtól olyan támogatást kapnak, hogy ;vekig kb tök ingyen lesz nekik a munkaerő.

2018.03.09. 11:48:25

@sieddie: Na erre piszokul rá fog faragni mindenki, az biztos. Habár utóbb a robotizáló gyártulajdonos is rájön, hogy senki nem tudja majd megvenni a terméket, mert nincs vásárlóerő. A robot nem vesz semmit. Asszem erre vannak olyan próbálkozások, hogy a robotot is adóval sújtják. De hogy ezt hogy oldják, meg arra én is kíváncsi leszek.

sieddie 2018.03.09. 11:52:11

@Klesk: index.hu/gazdasag/allas/2018/02/06/a_nemet_munkasok_kiharcoltak_a_28_oras_munkahetet/

"Ahogy a munkaadók képviselői közül is volt, aki szerint a szakszervezet a "tűzzel játszik", "Pandora szelencéjét nyithatja ki"."

Szerintem püroszi győzelem.Ez még inkább annak az irányába löki a vezetést,hogy automatizáljanak mindent.Melós egy re kevesebbet akar dolgozni,akkor automatizáljunk mindent amit lehet.Saját maguk alatt vágják a fát hosszú távon.

sieddie 2018.03.09. 11:54:08

@Klesk: Megoldják alapjövedelem és/vagy Jetson rajzfilmbeli munka,nyomogatsz egy gombot.

desw 2018.03.09. 11:58:43

@Klesk:

"Akkor többet tudsz rólam, mint én, mert 25 éve dolgozom ebben az ágazatban."

???????? Milyen terület? Nyilván van ügyes indiai és pakisztáni is, de a többségük ugyan expertnek adja ki magát, de kb olyan szarul dolgoznak, hogy az vmi elképesztő.

"Pardon you, azért nem vesz fel indiait, mert nem nyer vele semmit a hazaihoz képest."

Dehogynem nyerne! Profik is és helyben lenne sok jó programozó, de inkább gaz módon kiszervezik a melót, mi?

"Nem fizethet neki kevesebbet. Tényleg nem érted ezt, vagy csak tetteted?"

De, kevesebbet fizet, mert kiszervezi.

"Nem tudom csimpánz vagy-e, de hidd el nekem, bárki helyettesíthető. Bárki."

Egyetértünk! Csak könnyebb egy betanított munkás helyettesítése.

"Nem csak ideiglenesen kényszerítenek ki magasabb bért, hiszen valamiért Nyugat-Európában azért csak-csak maradtak cégek, és mégiscsak kurva magasak a bérek, és tönkre se megy mindenki."

Nyilván azért jött Magyarországra az Audi és a Merci is. ohh wait . . .

sieddie 2018.03.09. 12:02:30

És nem biztos,hogy rossz lesz.Napestig szórakozhatsz netezhetsz,horgászhatsz,sportolhatsz a többit mikrobiék megoldják.Más kérdés,hogy életcélként miket lehetne megfogalmazni,amikor a gépek helyettünk is gondolkodnak,nemcsak termelnek.Erre a jelenlegi pénzügyi,gazdasági rendszer alkalmatlan.Olvastam egy tanulmányt, ha optimalizálnák a termelést nem lennének országhatárok,devizák akkor az emberiség 2%-a előállítana mindent amire szüksége van a társadalomnak.Ez lesz következő évszázad kérdése..

2018.03.09. 12:09:17

@desw: Ne bassz, átjött az Audi meg a Merci? Ohh wait, csak egy üzemet nyitottak! A németek továbbra is tízezerszám dolgoznak ott.
A kiszervezés kibújás a kollektív szerződés alól. Csak a munkaadónak jó, a munkavállaló rosszul jár vele. Elég baj, hogy megteheti, valamit tenni is kéne ellene. Bizony, gaz módon kiszervezik. Ha az enyémet is kiszerveznék, már ültetnének is a katapultra. Örülnék, ha nem tehetnék.
Nem nyerne, ugyanolyan helyzetben lenne az indiaival. Akkor meg mifasznak. De ha fizethetne az indiainak fele pénzt, csataordítással hajítaná ki az összes németet. Hülye lenne nem ezt tenni. Megjegyzem a posthoz kapcsolódva pont ezért hülyeség a nők 20%-kal kevesebb keresete: senki nem dolgoztatna férfiakat, akinek esze van.
Oracle, pl/sql, .net, C, mikrokontrollerek, elektronikai fejlesztések a szakterületem. Nem gondolom, hogy minden indiai Einstein lenne, nyilván van sok akinek az arca nagyobb, mint a tehetsége, de a magyar programozók között is szép számmal tudnám ezt a tulajdonságot sorolni. Ifjú titánok, ja... Ez nem nemzetfüggő, a hülyéket egyenletesen osztotta el a teremtő.

2018.03.09. 12:12:33

@sieddie: Oké, szép új világ, de ki ad nekem pénzt ehhez? Ha csak úgy adják a pénzt, ki fog tanulni, fejleszteni, előrevinni bármit is? Az is a gépek? Ha az ember nem dolgozik, nem tanul, igen gyorsan degradálódik szerintem. Semmittevő emberből én még kevés értékest láttam, ha láttam egyáltalán. Fene tudja. Én úgysem érem meg, nem az én gondom...

desw 2018.03.09. 12:21:07

@Klesk:

"Ne bassz, átjött az Audi meg a Merci? Ohh wait, csak egy üzemet nyitottak! A németek továbbra is tízezerszám dolgoznak ott."

Összesen 88 ezer fő van az Audinál, abből 13 ezer dolgozik Magyarországon + a beszállító kisvállakozások. Összesen 10 üzemük van, ebből 8 Németországon kívül.

Ki nyert és ki bukott a túl magas bérekkel és a kollektív szerződéssel?

"A kiszervezés kibújás a kollektív szerződés alól. Csak a munkaadónak jó, a munkavállaló rosszul jár vele."

Ez a piac!

"Elég baj, hogy megteheti, valamit tenni is kéne ellene. "

Ez meg a kommunizmus

2018.03.09. 12:28:14

@desw: "Ez meg a kommunizmus" ????? Mivan? Az érdekvédelem kommunizmus? Ezt komolyan gondoltad? Tisztában vagy a szó jelentésével? A kommunizmus a közös javakon alapuló gazdaság. Maga a szó jelenti ezt. Mi köze ennek a dolgozók érdekvédelméhez?

desw 2018.03.09. 12:38:50

@Klesk:

Az állambácsi alkot olyan törvényeket (minimálbér, bérminimum, . . .) amik totál piacellenesek. Ezt bővítenéd te még azzal, hogy egy cég nem szervezheti ki a munkát.

2018.03.09. 12:46:09

@desw: A bérminimum csak kommunista országokban van szerinted? A cégeket kordában tartó törvények gyakorlatilag mindegyike piacellenes, de enélkül élhetetlen lenne a világ. Vehetne a cég rabszolgát, kihasználhatná a dolgozó kiszolgáltatottságát és adhatna éhbért, nem lenne fizetett szabadság, kirúghatnának az első betegségednél, nem mehetne a párod szülésire. De adót se fizetne senki, minden cég adóparadicsomban vezetné a főszámlát, az ország meg másnapra csődbe is menne. És a cégek meg is tennék, ha lehet. Ez lenne, ha a lovak közé hajítanák a gyeplőt és nem lenne szabad működést korlátozó szabályzás. Csak a dolgozói érdekvédelem, a komány piacellenes, de munkavállalót védő törvényei, és az adóhatóság aktív működése szorítja őket rá a korrekt működésre. A kiszervezés éppolyan gazdaságot károsító kiskapu, mint az offshore cégbe mentett nyereség.

desw 2018.03.09. 12:57:36

@Klesk: Nem a tüneteket kellene kezelni, hanem az okokat!

Miért van ofsóór és adócsalás? Mert kibaszott magasak az adók, mert az állambácsi gondoskodni akar a sok életképtelen polgáráról, aminek hatására még több életképtelen here polgár lesz, amihez mégtöbb adó kell . . .

Miért nem akar kb egy munkaadó sem fiatal nőt alkalmazni? Mert ha a nő elmegy szülni, akkor bedőlhet a vállalkozása a sok tehertől. Jól megvédte a nőket az állambácsi és a törvény, ugye?

A nyugdíjrendszer kb minden nyugati országban romokban, mert nem finanszírozható . . .

B+++, amibe eddig az állambácsi belepofázott, az el lett baszva.

2018.03.09. 13:10:55

@desw: Ezzel nem lehet vitatkozni, ez így igaz. De tényleg azt gondolod, hogy ha fele ennyi lenne az adó de nem lenne szigorúan büntetve az adócsalás, akkor befizetnék? Nem lehetsz ilyen naiv. A fele, de a negyede adót is elcsalnák.
A munkaadó nem akar fiatal nőt alkalmazni című dolog nem igaz. A fiatal nők éppúgy elmennek dolgozni, nálunk is vannak szép számmal. Akárhová megyek, hál'istennek mindenhol van belőlük bőven. Oké, bányában nem jártam, és az LKM-ben is csak régen.
A több fizetés kapcsán meg így utánanéztem: az Audi azon rinyál, hogy a múltkori 3.3 milliárd nyereség helyett csak 2.1 milliárd lett. Gondolj bele, ha a 13000 magyar munkavállalónak havi ezer euróval emelné a fizetését, akkor éves szinten 156 millió eurót kéne erre költenie. Hát ebbe nem menne tönkre. Talán mégis jó lenne egy fasza szakszervezet, amelyik a sarkára áll és ha nem is ennyit, de párszáz eurót kisajtol a német tulajdonosból. Elég lazán beleférne. De enélkül hogy?

Up! 2018.03.09. 13:26:59

@Klesk: @desw: hát ezt jól "széttrollkodtátok" :)

desw 2018.03.09. 14:21:52

@Klesk:

"De tényleg azt gondolod, hogy ha fele ennyi lenne az adó de nem lenne szigorúan büntetve az adócsalás, akkor befizetnék?"

Mikor mondtam ilyet? Mellesleg az ofsór nem adócsalás. És igazságos és kikerülhetetlen adó kell. Miért a bért adóztatják szarrá?

Egyébként bizonyított, hogy adóemelesnél csökken, adócsökkentésnél pedig nő az adófizetési hajlandóság. Automatikusan.

"A munkaadó nem akar fiatal nőt alkalmazni című dolog nem igaz. A fiatal nők éppúgy elmennek dolgozni, nálunk is vannak szép számmal."

Nagyobb cégeknél elfér 1-2 babázó nő, de kisebb cégeket simán tönkre baszhat, így inkább kerülik a nők felvételét.

"A több fizetés kapcsán meg így utánanéztem: az Audi azon rinyál, hogy a múltkori 3.3 milliárd nyereség helyett csak 2.1 milliárd lett. Gondolj bele, ha a 13000 magyar munkavállalónak havi ezer euróval emelné a fizetését, akkor éves szinten 156 millió eurót kéne erre költenie. Hát ebbe nem menne tönkre."

De 88 ezer alkalmazottja van, és így már > 1 milliárd euró lenne a béremelés.

Te többet fizetsz a boltban a banánért, mint a kiírt ár? Miért? Pedig jól kereső infósként igazán tehetnél a szegény kis bolti eladó életéért. "Elég lazán beleférne!"

desw 2018.03.09. 14:25:09

@Up!:

"hát ezt jól "széttrollkodtátok" :) "

Pedig összefügg a két téma. Ilyen az, amikor a törvény erejével és erőszakkal akarnak kikényszeríteni valamit, mint a nők a saját béremelésüket, főnöki, politikai beosztásukat, . . .

2018.03.09. 14:35:08

@desw: Én a magyar anyacég szakszervezetéről beszéltem, a német fizu már elég magas. Ők már leverték a tulajokon a magukét, azért tartanak ott ahol, mi meg szó nélkül gürizünk az ötödéért. Azon rugóztunk az elején, hogy miért ilyen kevés itt a bér, és miért olyan sok ott.

Te ugyanazt mondod mint én, csak más szavakkal. Senki nem fizet többet, ha nem muszáj. Ezért a szakszervezet meg a kollektív szerződés. Akkor muszáj. Ha felvennék alkalmazottat, csak annyit fizetnék neki, amennyit kér. Hogy munkavállalóként meddig lehet szorítani a munkaadót, az a cég publikus pénzügyi adataiból kiderül. És garantálom neked, hogy a cégek nagy olyan bónuszokat, mozgóbéreket ad a vezetőknek, amiért évekig, ha nem évtizedekig dolgozik az átlag melós. Van egy ismerős multicég leány, ahol a britek elküldték a negyedéves bónuszt, az ügyvezető belátására bízva. Az meg a 20 egynéhány milliós keretet kiutalta magának. Következő negyenévben szintén. A melós meg kussol, mert kirúgja. Itt is csak a kollektív érdekvédelem segítene.

desw 2018.03.09. 14:49:05

@Klesk:

De nem lehet egy-két szakmát kiemelni és ott a piacinál sokkal több bért adni!!! Mindegy, hogy szakszervezet vagy sem!

Mi lenne, ha a magyar Audi 2-3000 eurót adna? Szerinted ki dolgozna nővérként és sofőrként, pincérként? Bazz, diplomások mennének, és a monstani dolgozókat kirúgnák a picsába.

Vagy az Audi menne a picsába.

Az Audihoz, Mercihez, Aldihoz, . . . túljelentkezés van, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar viszonyokhoz képest túl sok bért adnak. Az Aldiban 180-200 nettót kap egy raktári dolgozó, amíg a nővér kap 120-at, orvos para nélkül 160-at.

Ez nem megy erőszakkal! A magyar bérek teljesen rendben vannak, ha a megélhetéshez mérjük.

desw 2018.03.09. 14:50:27

@Klesk:

"Te ugyanazt mondod mint én, csak más szavakkal. Senki nem fizet többet, ha nem muszáj. Ezért a szakszervezet meg a kollektív szerződés. Akkor muszáj."

Nem muszáj! Akkor megy távolabbra, ahogy már van gyáruk Mexikóban és Indonéziában is

desw 2018.03.09. 14:53:01

@Klesk:

A tőke olyan mint a víz: a kisebb ellenállás felé folyik.

Az az ország nyer, aki kevesebbel is beéri. És ez egyre kevésbé a nyugati világ, inkább Ázsia.

2018.03.09. 14:55:43

@desw: De csak akkor, ha olyan ágazatban van a cég, ahol a terméket nem kell szállítani és vámolni. Egy IT cégnél simán feltöltik a kész kódot, és nincs vám. De ez kevés terméknél van így. Az EU-n kívülre tenni nem olyan egyszerű a céget, mert ott bizony van vám. Ezenkívül a szállítási költség nagyon nem mindegy. Ha rendeltél Kínából, akkor tudod, hogy ami az államilag támogatott repülőbe befér, az 'free shipping', ami már fél-egy kilós cucc, ott a szállítás drágább mint a termék. Ha hajóra rakják, az se jobb, mert a kikötői illeték, a ki-berakodás rohadt drága, és akkor még érte is kell menni a kikötőbe. Az EU-n belül meg már kevés ruppótlanabb brigád van, mint mi. Lassan a románokra is csillogó szemekkel kell felnéznünk.

desw 2018.03.09. 15:14:46

@Klesk:

Gondolom nem hülyék a döntéshozók az Audinál, amiért 10 gyárból 8 külföldön van, nem Németországban.

Biztos jobban megéri nekik így, ázsiai bér + vám, ecet, mint német bér és szakszervezet

Lehet itt küzdeni, de így bukó lesz!

2018.03.09. 15:26:34

@desw: Szerintem oda tették ki a gyártást, ahol a piac is helyben van. Minél kevesebbet kelljen szállítani. Ezért Mexikó meg Kína. Amit ott csinálnak, azt ott is adják el. Én feltételeztem, hogy a cég fő piaca az EU. Nyilván a gyártást a globalizáció kezdete óta oda rakják, ahol el is adják a terméket (vagy legalábbis csak az alkatrészek egy részét kelljen odavinni), de ez ellen a bér meg a szakszervezet semmit nem tud változtatni. A helyben gyártás vagy összeszerelés nagyon költséghatékony. De ezzel nincs is gond, ezzel együtt lehet élni.

Harvey Weinstein. 2018.03.09. 18:22:20

AGYONVERNEM AKI MANAPSAG NONAPROL, A NOK ELNYOMASAROL MERESZEL BESZELNI, EBBEN A DEGENERALT VILAGBAN. ABBAN A VILAGBAN, AHOL FERFIAKAT PUSZTAN A NEMUK ALAPJAN MEGLEHET ALAZNI, TONKRE LEHET TENNI.
AHOL FERFIAKAT BORTONBE LEHET ZARATNI, MEGLEHET SEMMISITENI, PUSZTAN SZOBESZED ALAPJAN, ELJARAS, NYOMOZAS, NELKUL, BIROSAGI ITELET NELKUL.
FELHABORITO HOGY MEG MINDIG A NOK HATRANYOS MEGKULONBOZTETESEROL BESZELNEK AMIKOR MAR CSAK EGY LEPESRE VAGYUNK ATTOL, HOGY NYILVANOSAN VEGEZENEK KI FERFIAKAT, A CSOCSELEK SZORAKOZTATASARA, MINT A KOZEPKORBAN A BOSZORKANYOKAT.

dasilva64 · https://www.facebook.com/korulottemavilag 2018.03.09. 19:35:20

@Harvey Weinstein.: szegény, szegény férfiak, akiket ebben a szörnyű fejlett világban kivégeznek - bár nincs halálbüntetés... És tönkreteszik őket. Mivel is? És mi az ami neked pontosan hiányzik? Mikyen társadalmi berendezkedés tetszene?

Harvey Weinstein. 2018.03.10. 02:35:01

@dasilva64: Olyan vilagban ahol embereket nem lehet a nemuk miatt megalazni, elsoszamu kozellensegkent kezelni. Jelentektelen, nevetseges, kitalalt, akar fel evszazados ugyekkel terrorizalni, zaklatni. Elkepeszto, hogy a ferfiak termeszetes genetikailag meghatarozott szexualitasat HALALOS BUNNEK tekinti ez mai beteg vilag.
Ez pont olyan mintha a noknel a gyerekszulest HALALOSBUNNEK tartanak. A fajfentartas ELSOSORBAN a ferfiakon mulik, ha nem volnanak genetikailag meghatarozottan szexualisan aktivak, akkor mar 20 millio evvel ezelott kihalt volna az emberiseg meg osmajom koraban. Tobb evtizedes, fel evszazados megkerdojelezhetetlen karrieket, eletutakat semmisitenek meg, FELHABORITOAN nevetseges vadakkal, az USA-ban ferfiakat eletfogytig bortonbe zarnak kepnezegetesert, az eszelos beteges ferfigyulolet neveben.
Tehat jelenleg faji alapon, a genetikai alap tulajdonsagaik miatt tamadjak, uldozik a ferfiakat. Es ekozben kene ferfiaknak a KOTELEZO ELVARAS szerint busongani a nok "szornyu", mar reges reg NEM LETEZO elnyomasa miatt.

2018.03.10. 10:10:50

@Béres András:
Vazze, amikor Amerikában már azért perelik be a férfiakat, mert kinyitja egy nő előtt az ajtót, akkor gondolkodjál már el, miről beszélsz.

Számomra te egy beteg ember vagy, aki vagy azért, mert fizetik érte vagy azért, mert hülye a világhoz ír ekkora baromságokat.
Ostobaság, hülyeség, társadalmi rombolás, férfiak gyalázása, amit művelsz, amit műveltek. Mint már mondtam, nem tudom, rendelésre pénzért, vagy mert ennyire sérültek vagytok, mindegy, szerintem nem jó az irány, nagyon nem, vissza fog lendülni az inga - ami már igazából elkezdett visszalendülni - és nagyot fog "odacsapni" - többek közt - neked is.

Legyél észnél, legyetek észnél, ne húzgáljátok az oroszlán bajszát tovább...

2018.03.10. 10:15:36

@dasilva64:
Olvasgass egy alap dolgot, mekkora egyenlőség van.
Ha sikerül felfognod miről beszélünk, szólj:

Maradéktalan-e a férfiak önrendelkezési joga?
www.jogiforum.hu/files/publikaciok/palfalvi_andrea__a_ferfiak_onrendelkezesi_joga%5Bjogi_forum%5D.pdf

The Red-Pil, Amerika, egy feminista nő dokumentumfilmje, felirattal:
estream.to/i6imaqq6nguq.html

Innentől kezdhetünk akkor újra nekifutni szegény nők elnyomásának

2018.03.11. 08:00:41

@Béres András:
Nézegesd, a spanyol nőnapi tüntetés:
hiddenlol.com/lol/226716

Masni 2018.03.11. 10:07:00

@icipicicsipa: tudsz mutatni egy valós bírósági esetet, ahol tényleg ajtónyitásért pereltek be valakit?

agnieszka 2018.04.05. 20:05:19

Tanulságos volt elolvasni a hozzászólásokat.
süti beállítások módosítása