Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Újabb ürügy az MTVA székház előtt demonstrálók eltávolítására?

2013. január 22. - Béres András

 

Decemberben az MTVA közterület foglalási kérelmet adott be a III. kerületi önkormányzathoz a televízió székháza körüli több ezer négyzetméteres területre, ahol parkoló építését és parkrendezést terveznek. Az előző hónapokban ezen a területen már szoborépítésre és szabadtéri kiállítás lebonyolítására is kértek engedélyt a közterület használatára, illetve ezzel kapcsolatos költségmentességet, vagy díjkedvezményt az önkormányzattól. A Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság némi módosítással el is fogadta a köztévé kérését.

Többen feltételezik, hogy a székház előtti rész építési területté nyilvánítása, annak érdekében történik, hogy a tiltakozókat végleg kiszorítsák a területről.  

Képviselőként fel is szólaltam ez ügyben a legutóbbi testületi ülésen. Elmondtam, hogy a kerületi képviselő testületnek nem szokása ugyan olyan nagypolitikai kérdésekkel foglalkozni, mint a közpénzből finanszírozott közmédia pártatlanságának kérdése, a gyülekezési jog biztosításának fontossága. A szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogának korlátozása esetén, mégis elengedhetetlennek tartjom, hogy választott képviselőink kiálljanak értékeik és elveik mellett mind országos, mind helyi szinten.

Helyi képviselőként megértem és támogatom az Önkormányzat törekvését, miszerint nem szeretné beleártani magát ebbe a konfliktusba. Ennek ellenére nehezen tartom kivitelezhetőnek ezt a próbálkozást, amikor kerületi rendőrök intézkednek vitás jogalapra hivatkozva a tüntetők ügyében, valamint az Önkormányzatnak kell állást foglalnia – sokak véleménye szerint – a tiltakozók kiszorítása érdekében kitalált szoborállítások, kiállítások és télvíz idején sürgőssé váló parkosítási kérelmek ügyében.

Ezért kértem, hogy az Önkormányzat ne tegyen semmilyen kivételt az MTVA-val,  annak érdekében, hogy semmiképpen se tűnhessen politikai állásfoglalásnak a kerület asszisztálása.

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr785300241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása