Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Tragikomikus történet a Gázgyári lakótelep kátyúzásáról, avagy a Fidesznek fontosabb az egyoldalúan „tájékoztató” kerületi szócsövük oldalszámemelése, mint a választópolgárok érdeke

avagy a Fidesznek fontosabb az egyoldalúan „tájékoztató” kerületi szócsövük oldalszámemelése, mint a választópolgárok érdeke

2014. február 24. - Béres András

 

A III. kerületben 2014-ben sokkal több pénz jut az egyoldalúan tájékoztató Óbuda újságra, mint tavaly. Így a kampány évében az eddigi 32 helyett 40 oldalban reklámozhatják közpénzből a Fideszes politikusokat.

A Gázgyári lakótelep kátyúmentesítésére pedig egyelőre nem jut forrás. A pénzek átcsoportosítására vonatkozó PM-es képviselői indítványt a kormánypárti képviselők vita nélkül leszavazták... Úgy tűnik Menczer képviselő asszony sokkal hatékonyabban képviseli a Fidesz pártérdekeit, mint a Gázgyári lakótelepen élő, magyar családokat.

 

kátyú1.PNG

Első félidő:                                     1                                  :                             0

 

A III. kerületi Önkormányzat költségvetési vitájában Menczer Erzsébet fideszes képviselő asszony kötelességének érezte, hogy felhívja a figyelmet a Gázgyári lakótelep problémáira. Elmondta, hogy tarthatatlan az utak állapota, már nem lehet közlekedni, a lakások lakbére nő, az állapotuk romlik. Bár a terület a főváros kezelésében van részben kerületi feladatokat lát el, így az önkormányzatnak is kötelessége javítani a helyzeten. Javasolta, hogy a kátyúzást végezze el az önkormányzat külön feladatként, de forrást nem jelölt meg, így a javaslat költségvetési szempontból értelmezhetetlen volt.

Bús Balázs polgármester megerősítette, hogy gyalázatos állapotban vannak az utak a 100 éves születésnapjára készülő lakótelepen.

Kiss László MSZP-s képviselő felszólalásában támogatta, hogy az önkormányzat saját eszközeivel segítsen megoldani a lakótelep problémáit.

A Párbeszéd Magyarországért képviselőjeként elmondtam, hogy magam is tarthatatlannak tartom a Gázgyári lakótelep és az ottani utak állapotát. az eddigi felszólalókkal ellentétben forrás megjelölésével tettem módosító indítványt a kátyúzási munkák finanszírozására. Az Óbuda Újság oldalszám-növekedésére szánt összegből 10 milliót javasoltam átcsoportosítani a Gázgyári lakótelep kátyúmentesítésére. Így körülbelül 30 tonna papír megspórolása és ezzel számos fa megmentése mellett már idén elindulhatott volna a kátyúzás.

Puskás Péter alpolgármester hozzászólásában javasolta, hogy 2015-ben oldja meg az önkormányzat a kátyúzást.

Bús Balázs a szavazás felvezetéseként fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem támogatja a maga részéről az indítványomat. Ezután az öt ellenzéki képviselő támogatása ellenére a 16 fideszes képviselő leszavazta az indítványt.

Az üzenet számomra elég szomorú:

  • Menczer Erzsébet a körzet jelenlegi parlamenti képviselőjeként és a Fidesz jelenlegi képviselő jelöltjeként a kampány kezdetén felvet egy fontos problémát, úgy hogy megoldási javaslatot véletlenül sem említ.
  • Ellenzéki képviselőként kivitelezhető megoldást javaslok, amely nem teremt költségvetési hiányt, 30 tonna papír megtakarítását és számos fa megmentését is eredményezi, de a többség indoklás nélkül elutasítja a javaslatot, így az idei költségvetésben nem szerepel a lakótelep kátyúmentesítése.
  • Az Óbuda Újság legutóbbi számában Menczer képviselő asszony 4 képpel szerepel és egész oldalas interjút közöl vele a lap véletlenül és narancssárga szöveggel kiemelve, a választási útmutatóval szembeni oldalon, míg ellenzéki képviselők csak egy fizetett felületen kaptak felületet, az önkormányzat pénzéből fenntartott lapban. Emellett elindult egy interjúsorozat a fideszes egyéni önkormányzati képviselők bemutatására, míg a listás ellenzéki képviselők ebből a lehetőségből is kimaradnak. Tehát az Óbuda újságban a legutóbbi választásokon 52%-ot szerzett Fidesz 17 oldalon mutatja be képviselőit, míg a 48%-ot szerzett ellenzéki pártok képviselői nem kapnak megjelenési lehetőséget. Javaslatomat, hogy a szintén III. kerületi parlamenti képviselő Szabó Tímeával, a PM társelnökével is készüljön egyoldalas interjú, elutasították.
  • A fideszes képviselők beszélnek ugyan a problémákról, de valójában csak húzzák az időt.
  • A kormánypárti képviselőknek nyilvánvalóan sokkal fontosabb, hogy az Óbuda Újság a 2014-es választási évben közpénzből, egyoldalúan tájékoztatva 8 további oldalban segítse a Fidesz választási kampányait, mint a Gázgyári lakótelep választópolgárainak érdeke...

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr445830780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása