Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Óbudán 5 családot sikerült megmenteni a kilakoltatástól

2011. december 28. - Béres András

 A 2011 novemberi III. kerületi testületi ülésen önálló képviselői indítványt nyújtottam be, a további kilakoltatások megelőzése érdekében. November 17-én ugyanis az ÓV Zrt. által kezdeményezett kilakoltatás során egy elkeseredett ember az azonnali halált választotta a téli hajléktalan sors helyett. Bár az önkormányzati cég jogszerűen járt el, elfogadhatatlannak tartottam, hogy egy régóta húzódó kilakoltatást, pont a tél beköszönte idején valósítson meg egy kerületi cég.  Az önkormányzatnak tulajdonosként nem csak jogi, hanem erkölcsi felelőssége is van hasonló esetekben. Ezért függetlenül attól, hogy az illető felelőtlen életvitelt folytatott-e régebben, rosszul vizsgázunk emberségből, ha télvíz idején hajléktalanságra ítélünk olyan embereket, akiknek így minimális alkalmazkodási és túlélési esélye marad.

November végén a polgármester kisebb módosításával többséget kapott javaslatom, mely azonnali kilakoltatási moratóriumot rendel el, illetve előírja a krízishelyzetek és kilakoltatások elkerülése érdekében elrendelhető intézkedések kidolgozását.


Az javaslat eredményeképp egy ideig nem lesz több kilakoltatás és 5 lakás bérlői
tavaszig biztosan megmenekültek a december elsejei kilakoltatási moratórium előtti napokra tervezett utcára kerüléstől. 

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr705298271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása