Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

2012-es önkormányzati munka egy ellenzéki képviselő szemével

2013. január 09. - Béres András

IMG_5125kk.png

Szerencsésnek érezhetem magam, hogy épp a III. kerületben vagyok képviselő, mivel sok más önkormányzattal szemben itt van lehetőség a konstruktív párbeszédre, partnerként kezelik az ellenzéki képviselőket is. 

Ennek a hozzáállásnak az eredménye, hogy a testület idén is elfogadta néhány javaslatomat. A 2012-es költségvetésben módosító indítványom alapján sikerült megőrizni a kerületi Környezetvédelmi Alap forrásait, átment a környezettudatos beszerzési gyakorlatra és az óbudai légszennyezettség mérő állomás létesítésére vonatkozó javaslatom is. Persze voltak leszavazott indítványaim is. Például a felesleges utcanév átnevezések megelőzése érdekében javasoltam, hogy nyilvánítsuk védetté az összes kerületi közterület nevét, indítványoztam, hogy a minden Óbuda Újságban a 32 oldalból 1-en kapjanak lehetőséget a képviselők véleményük elmondására, illetve hogy az önkormányzat által kötött szerződések 5 millió helyett 1 milliós értékhatár felett legyenek nyilvánosak. Ezeket a javaslatokat elvetette a kormánypárti többség.

Tapasztalatom szerint, minél távolabb születik meg egy döntés, annál kevésbé veszik figyelembe a kerület szempontjait, és annál kevesebb lehetősége van a lakosságnak részt vennie a döntéshozatalban. Jó példa erre, az iskolák átgondolatlan államosítása, a 15 éve húzódó gázgyári kármentesítés, a kerületi légszennyezettség-mérő állomás létesítésére vonatkozó kérés figyelmen kívül hagyása a minisztérium részéről, vagy az az eset, amikor a főpolgármester a kerületiek kinyilvánított akarta ellenére nevezett át utcákat. Ezért meggyőződésünk, hogy érdemes a döntéseket a lehető legalacsonyabb szinten meghozni.

Remélem, hogy 2013-ban is képes leszek hasznos képviselői munkát végezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr535300322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása