Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Búcsú az LMP-től

2013. február 18. - Béres András

Sajnos az LMP-ben olyan helyzetet sikerült teremteni, ahol mindenkinek döntenie kell, így vagy úgy. A küldöttek többsége által elfogadott stratégia, szerintem nem képviseli a választók érdekeit, és kevés reményt ad sok helyes cél megvalósítására, ezért én a távozás mellett döntöttem. Fájó szívvel teszem meg ezt a lépést, mert a maradó LMP-sek döntő többségét kedvelem és nagyra tartom. Sokat tanultam Tőletek, és rengeteg közös, kellemes élmény köt össze velük.

Ugyanakkor meggyőződésem, hogy a politizálás értelme a közösen kitűzött célok megvalósítása, hisz erre kérnek felhatalmazást a pártok a választóktól. Ehhez általában nem elég egyetlen politikai közösség, így az LMP sem. Ezért kénytelenek vagyunk vagy együttműködni másokkal, olyanokkal is, akikkel sok mindenben nem értünk egyet. A kooperáció alternatívája, hogy lemondanunk céljaik megvalósításáról, vagy beláthatatlan időre elhalasztjuk azokat.


A jelenlegi kormány intézkedéseinek jelentős része ellentétes a fenntarthatóság, igazságosság és részvétel elveivel, Magyarország lakosságának jelentős részét reménytelenségbe, szegénységbe taszítja. Azt gondolom, kötelességünk tenni valamit, hogy ez a kormány ne kapjon további 4 évet, én legalábbis ezért szeretnék dolgozni.

Szomorú vagyok, hogy ez a lelkes, elhivatott csapat országos szinten nem tudott együttműködni közös értékeink képviseletében, és hogy a konokság gyakran legyőzte a kompromisszumkészséget és a racionalitást.
Miután a válás elkerülhetetlenné vált, reményt ad az a tény, hogy az elmúlt hónapban megdupláztuk az ökopolitikai értékrendet valló pártok számát a magyar politikai palettán, ezzel megkétszerezve annak esélyét, hogy a választók találjanak számukra szimpatikus zöld közösséget, és így az ökopolitika hosszabb távon képviselve legyen a magyar közéletben. Ezért is kívánom, hogy egy élhetőbb Magyarország megteremtése érdekében az LMP járjon sikerrel a harmadik pólus megteremtésében.

Ahogy azt a legutóbbi területi közgyűlésen is jeleztem, helyi/kerületi szinten nem látok kibékíthetetlen ellentéteket az LMP és a PM álláspontja között, így szinte változatlan szellemben folytathatom tovább a munkámat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr825300507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása