Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Bajnai Gordon és Szabó Tímea lakossági fórumot tartott Óbudán

2013. szeptember 25. - Béres András

1186127_163742007162348_374267534_n.jpgNéhány napja  teltházas lakossági fórumot tartottunk Óbudán, Bajnai Gordon és Szabó Tímea részvételével. Köszönjük a mintegy 300 lelkes érdeklődő részvételét, valamint köszönet illeti Óbuda-Békásmegyer önkormányzatát is, amiért lehetővé tették, hogy a művelődési házban tartsuk meg rendezvényünket, és korrekten segítették az előkészületeket Öröm volt hallgatni az előadók színvonalas, lelkesítő beszédeit és.  még az országszerte gyakran rászervezett ellentüntetők sem zavarták meg az eseményt.

Nem könnyű bármit is kiemelni a beszédekből, mert nagyon sok érdekes gondolat hangzott el, ennek ellenére mégis megemlítenék párat:

 „Ha nem lesz kétharmadunk, olyan ajánlatot fogunk tenni a Fidesznek, amit nem lehet visszautasítani, amit nem utasíthat vissza az ellenzék” − válaszolta Bajnai Gordon arra a kérdésre, hogy mit csinálnak akkor, ha nem kétharmaddal nyernek a 2014-es választáson.

„Szájból szájba, szájból fülbe" – érzékeltette Bajnai Gordon, az Együtt-PM pártszövetség elnöke, hogyan fog terjedni szövetségük elképzelése a jövő Magyarországáról.

„Igaza van a kormánynak, tényleg ez (a devizahitelek) a legnagyobb problémája az országnak" − mondta Bajnai Gordon, majd hozzátette: „Általában valódi problémákat vet fel a Fidesz, de az arra adott válaszok szinte mindig rosszak." Bajnai szerint a devizahitelesek problémájára az a megoldás, ha normális gazdaságpolitikát folytat az ország, mivel, ha bizalom van, a forintárfolyam is erősebb. Enyhítő intézkedés lehetne még szerinte, ha a kormány leülne a bankokkal és megbeszélné velük, hogy bár a különadókat nem lehet kivezetni, mert abba beleroppanna az ország, de annak egy részét a bankok a devizahitelesek megsegítésére fordíthatnák. Az ócsai lakóparkot pedig Fidesz „rossz és álságos kormányzása" szimbólumának nevezte.

A kérdésre, hogy nem volt-e hiba az MSZP-re bízni a DK-val és a többi kis párttal való tárgyalást, Bajnai elmondta, az Együtt 2014-PM szövetség több helyről lemondott, azért hogy az MSZP-nek legyen lehetősége megfelelő számú körzetet átengedni, sajnálja, hogy ez végül nem sikerült: „Azt gondoljuk, hogy a DK közössége, szavazói értékes része a kormányváltóknak, ezért jó lenne ha részei lennének a szövetségnek”.- mondta a volt miniszterelnök.

„A legsúlyosabb bűn, amit elkövethet egy politikus, hogy a hatalom érdekében arra veszi rá az embereket, hogy a bennük rejlő rosszat, haragot, gyűlöletet, megosztottságot és irigységet hozzák ki magukból. A jó politika az, ami mindenkit rávesz arra, hogy a törekvést, az összefogást és a hosszú távon gondolkodást hozza ki az emberekből" − mondta, és hozzátette, hogy a Fidesz hazugságaival szemben az igazság az, hogy a magyar gazdaság zsugorodik, és mindenkihez képest a térségben leszakadóban vagyunk: „Nem lesz több munkahely."

Az ex-miniszterelnök beszélt a választások tétjéről is: „A választási törvény egy aknamező, Orbán szándékosan telepítette, de a mi szövetségünk olyan, ami már erre készült. Nem bonyolult a szövetség. Két cetli van: az egyiken a helyi egyéni képviselőjelöltjükre szavaznak, a másikkal pedig egy pártlistára. Az elsővel elküldik Orbánt, a másikkal kiválasztják, kit akarnak miniszterelnöknek. Ebből a szempontból még érdekesebb lesz, mint eddig. Nem egyszerűen két párt közül választ az ember, hanem hogy az új kormányban kinek mekkora súlya legyen." 

A következő címen kaphatnak egy kis ízelítőt a beszédből: https://www.youtube.com/watch?v=P_hOzONQPz4


Szabó Tímea, III. kerületi parlamenti képviselőként arra biztatott mindenkit, hogy bármikor szólítsák meg bátran az utcán, ő leteszi a szatyrokat , és szán időt mindenkire.
„Milyen ország az, ahol a stadion fontosabb, mint a beteg gyerekek?” − kérdezte Szabó Tímea, a PM társelnöke, utalva a Pető Intézet anyagi problémáira.

timig.jpg

A trafikmutyival kapcsolatban Szabó Tímea elmondta: „A III. kerület nekünk, itt élőknek egy család, egy kis haza, ahová érdemes hazajönni, a kormánypártoknak viszont csak egy újabb kirablásra váró városrész. Óbuda az autonóm és szabad emberek hazája, most pedig egy polipmaffia teszi rá a kezét”. Sérelmezte, hogy az „Orbán–Simicska-rezsim" úgy osztotta el a trafikokat, hogy azok 80 százaléka a kerülethez nem kötődő sorozatnyertesekhez került, elvéve legalább 49 helyi család megélhetését.

A politikust arról is kérdezték, mi a véleménye arról, hogy kormánypárti politikusok folyamatosan szexista kijelentéseket tesznek. Szabó szerint az egész Orbán-rendszer viszonyát a nőkhöz, jól jellemzi Illés Zoltán legutóbbi a parlamenti megnyilvánulása. „Nem egyedi eset, én is megkaptam már egy Fideszestől hogy „mit pofázol bele kisanyám”, de Deutsch Tamás is Timikének hív a Twitterén folyamatosan” − mondta, és hozzátette, hogy több nőt kell a politikába hozni. „118. helyen vagyunk a világon ebből a szempontból a 189-ből. Magyarországon a képviselők 9 százaléka nő, míg Svédországban például a fele." Ezért lenne szükség nemi kvótára.

A zárszóban helyi képviselőként elmondtam, hogy a változáshoz mindenkire szükség van az országos szinten is és a III. kerületben is. Lehet Magyarországon korszakváltás, de ehhez sok, ma még bizonytalan választót meggyőzünk, és magas lesz a választási részvételre lesz szükség. Ezért kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy csatlakozzon segítőnek a Párbeszéd Magyarországért párthoz, vagy az Együtt 2014 bármelyik helyi szervezetéhez, és beszélgessenek barátaikkal, ismerőseikkel a korszakváltás és a választási részvétel fontosságáról.

Mert: "külön-külön elbuknánk, de EGYÜTT győzni fogunk!"


 

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr55533602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása