Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője

Béres András

Béres András

Ellenzéki és fideszes transzparenscsata Óbudán

2014. március 28. - Béres András

Érdekes volt a legutóbbi, Menczer Erzsébet lakásbotrányára reagáló óbudai tüntetés és ellentüntetés. Az eredetileg bejelentett tiltakozást a rendezvény bejáratától távol, az utca túloldalára engedélyezte a rendőrség, míg a fideszes ellentüntetők a bejárat előtt demonstrálhattak.

menczertuniepm.jpg

Az Együtt-PM által szervezett demonstráció célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet Menczer Erzsébet lakásbotrányára. Menczer ugyanis megszavazta a saját fiának és menyének kiutalt önkormányzati lakást, a kiutalás után az önkormányzat közpénzből felújította a már előtte is beköltözhető állapotú lakást. A fideszes képviselőasszony a szavazáskor nem jelezte érintettségét, megszegve ezzel az érvényben lévő szabályokat és megtévesztve a képviselő testületet. Szerintünk Menczer Erzsébet ezután nem méltó a továbbiakban az emberek képviseletére sem a Parlamentben sem az önkormányzatban és ideje lenne lemondania. 

 mencz tunt fidesz.jpg

Az ellentüntetők üzenete számomra nem vált világossá. Érkezésekor nagy lelkesen megtapsolták Menczer Erzsébetet. Vajon ők egyetértenek azzal, hogy az önkormányzati és parlamenti képviselő kihasználva kapcsolatrendszerét, elhallgatva személyes érintettségét önkormányzati lakáshoz segítette a családját? Azt gondolják, hogy a fideszeseknek mindent szabad, másoknak pedig ahhoz sincs joguk, hogy felhívják erre a figyelmet? Nem tudom vajon mit gondoltak ezek az emberek, tényleg rendben van szerintük ez az ügy, vagy csak kimentek, mert valaki kirendelte őket, esetleg ők is várnak cserébe valamilyen anyagi előnyt?

Az üzeneteik is elég érdekesek voltak. Én például végre komoly politikai szereplőnek érezhettem magam, mivel vették a fáradtságot, hogy a fényképemet felhasználva hamis dél-afrikai útlevelet szerkesszenek nekem az egyik transzparensre. :-) Úgy tűnik " megfélelmítő kampánynak" tartanak egy békés demonstrációt.  Emellett az öszödi beszédből kiragadott, Együtt 2014 és PM logókkal aláírt idézeteket lobogtattak. Senkit nem zavart, hogy 2006-ban sem az Együtt 2014, sem a PM nem létezett.

A történet zavartalanul folytatódik. A fideszes képviselő nem tartja szükségesnek, hogy megmagyarázza az ügyet a választóinak. Megtette a szükséges óvintézkedéseket, például törölte ismerősei közül a renitens ellenzéki képviselőket.

Bús Balázs polgármester javaslatot tett Menczer egyhavi tiszteletdíjának megvonására /az önkormányzati SZMSZ szerint ez a kiszabható legnagyobb büntetés/ és ezzel lezártnak is tekintik az ügyet. Így a fideszes városvezetés is elismeri, hogy Menczer törvénytelenül járt el, ugyanakkor körülbelül 100 000 forintos büntetésért cserébe szerzett egy lakást a fiának. Összehasonlításképpen a PM-es parlamenti képviselőknek általában többe kerül egy-egy figyelemfelhívó akció az Országházban. Azaz kisebb bűn önérdekből szabálytalanul megszerezni egy önkormányzati lakást, mint felhívni a figyelmet a Nemzeti Trafikmaffiára, a földmutyira vagy a demokratikus intézményrendszer lebontására.

Emellett továbbra is Menczer a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, az ő képei lepik el a fél kerületet és a buszokat, villamosokat.

A képmutatás újabb diadalát üli. Végezetül megjegyzés nélkül beidézem Menczer Erzsébet egy tavalyi nyilatkozatát, remélem a napokban neki is eszébe jutnak ezek a sorok:

Ha lehetősége lenne, hogy egy törvényjavaslatot keresztülvigyen, mit tartana a legfontosabbnak?

„Számomra óriási siker lenne, ha születhetne arról egy törvény és elfogadná a Parlament, hogy az a személy, aki bármely módon rátör saját hazájára, nemzetére, aki fizikailag, szellemileg, anyagilag egyszer már visszaélt hatalmával és ártalmára volt a társadalomnak, az többet ne lehessen választható, és ne kerülhessen semmilyen döntési pozícióba.”

Forrás: http://www.ellemagazin.hu/arcok/2013/08/27/A-parlament-noi-arca-Menczer-Erzsebet/

A bejegyzés trackback címe:

https://beresandras.blog.hu/api/trackback/id/tr425883167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2014.03.28. 17:22:02

A Fidesz a kettős mércét nagyon szereti!Kár ,hogy nincs rá törvény az ilyen személyek kirúgására!Elítéltetni sem lehet, mert nem oldják fel a mentelmi jogát!(lásd a Simont)

Trackers 2014.03.28. 18:34:49

Nincs ebben semmi különös.

Gyurcsánynak is elnézték a stiklijeit (Nomentana, Fittelina, privatizációk bagóért, ...) a híveik.

Az MSZP rajongók felmentik az MSZP-seket, a Fidesz rajongók pedig Fideszeseket.

Nincs ez persze jól, de nem ma kezdődött.

dr kíváncsivagyok 2014.03.28. 20:06:55

Kérdi a riporter a csuti ártánytól :
-Mi a valasztási programjuk Miniszterelnok úr ? -Folytatjuk...
-Lehetne bovebben ?
-Folytatjuk a lopást...
süti beállítások módosítása